Ne kadar gerçek o kadar hayal!

13 Haziran 2011 Pazartesi

X-Men: First Class

İşin kerameti başlangıç hikayelerinde heralde. 

Batman'den sonra X-Men de hakkettiği kalitede bir prodüksiyonla sinemalarda.


Bryan Singer'ın ilk üçlemesinden akılda kalanlar çok az, kan değişikliği zorunluydu.

Artık yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn var. Mutantların gençlikleri için James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence ve January Jones gibi son dönemin gözde oyuncuları kadroda ve Bryan Singer'da yapımcılar arasında.


X-Men: First Class ilk üçlemenin açılış sahnesiyle başlıyor. Çok doğru bir hamle! İlk serinin en etkileyici sahnesiyle başlamak seyircinin odaklanmasını kolaylaştırıyor.


Filmi izlerken mutlaka dikkat edilmesi gereken en önemli unsur Xavier ve Erik arasındaki dinamikler.. Bilinen veya beklenen bir son olmasına rağmen kurulan bu doğru ilişkiler filmin kalbini oluşturuyor ve McAvoy/Fassbender'ın da etkileyici oyunculuklarıyla sağlanan uyumla birleşince de film unutulmayacak bir hal alıyor.




Bu noktada Kevin Bacon'dan da bahsetmek lazım. Uzun zamandır bu kadar öne çıkan bir rolde görmemiştik. Özlemişiz. Sade oyunculuğuyla gereğinden fazla güçlendirilmiş bir "kötü" karakterin altından başarıyla kalkmış.
Keşke Sebastian Shaw'un da bir mutant olduğu Erik'in kaderini çizdiği sahnede vurgulansaydı. Bütünlük açısından daha doğru olurdu.


Filmin en temel eksiği Dr X, Magneto ve Sebastian Shaw dışındaki mutantların çok silik kalması. Öylesine serpiştirilmiş gibi. 

Aksiyon sahnelerinin de gücünü vurgulamak gerek. Matthew Vaughn Kick-Ass'de gerçekten güzel çatışma sahneleri kotarmayı başarmıştı aynısı burada da yapmış. Layer Cake, Stardust, Kick-Ass ve X-Men'den sonra şunu söylemek yanlış olmayacak: Matthew Vaughn kendine özgü stile sahip, adından daha çok bahsedeceğimiz bir yönetmen.


Filmin başında Michael Fassbender'ın intikam için yaptığı ziyaretlerde James Bond'a göz kırpıyor gibiydi. Bir Almandan Bond olacak mı? Göreceğiz.


Sonuç olarak iyi hikaye ve iyi oyunculuklarla güzel bir çizgi roman uyarlaması X-Men: First Class. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Nolan'ın Batman serisinden sonraki en iyi çizgi roman uyarlaması.  


Hiç yorum yok: