Ne kadar gerçek o kadar hayal!

24 Haziran 2011 Cuma

Erkeklere Kız Hikayesi: Sucker Punch

Yapılması gerekenler veya asla yapılmaması gerekenler... Sucker Punch bunların hepsini barındıran bir proje.Chris Nolan'ın yeni Superman lansmanı için seçtiği yönetmen  Zack Snyder kendi hikayesinden yola çıkarak bir hayal dünyası yaratıyor. 


300 ve Watchmen ile nelere kadir olduğunu ispatlamış bir yönetmen. Sevgiyi, saygıyı kesinlikle hakkediyor.

Sucker Punch, kötü üvey babasıyla kavga ederken yanlışlıkla çok sevgili kız kardeşini vurmuş Baby Doll'un akıl hastanesindeki maceralarını anlatıyor: Dans ediyor, savaşıyor, dövüşüyor,uçuyor.... Kaçmaya çalışıyor.



Elimizde neler var? Muhteşem görüntüler, seksi kıyafetler içinde güzel kızlar, bol bol aksiyon ve şahane müzikler...


Ne yok? Hikaye, oyunculuk,  bütünlük... kısaca sinema!

Film muhteşem bir sekansla başlıyor, tadından yenmeyeceği   izlenimini veriyor fakat devamı yerlerde...

Film, vizyona girmesiyle ağır eleştirilere maruz kaldı. Güvendiğim bir yönetmen ve proje olmasına rağmen ben de bunlardan etkilenip sinemada gitmedim. İyi ki gitmemişim, ortada sinemadan ziyade beş tane video klip var. Hele yapmaya ve hissettirmeye çalıştığı felsefemsi fikirlerse, yokluk içindeki filmi daha da çocukça bir duruma sürüklüyor. Her ne kadar kızlar baş rollerde olsa da bu sizi kandırmasın tam anlamıyla erkek zihninden çıkmış bir hikaye var Sucker Punch'da.


Burada görüntü yönetmeni Larry Fong'dan da bahsetmek lazım. Bütün Snyder filmlerinin arka plandaki yıldızı.

Super 8'de de Larry Fong'un görev başında olduğunu söylemek isterim.

Buradan Zack Snyder için çıkacak en önemli ders kendi hikayelerinden yola çıkarak proje üretmemesi olacaktır. İyi bir yönetmen ve iyi bir anlatıcı olduğu kesin fakat yaratma konusunda sıkıntılar olduğu da gerçek.

Sonuç olarak Superman'in yine de doğru ellerde olduğunu söyleyebilirim: Chris Nolan ve David S. Goyer yazacak Snyder çekecek. İyi bir kombinasyon.






1 yorum:

Adsız dedi ki...

her kızın bir hayali vardır.olmadığını düşünenlerin bile.