Ne kadar gerçek o kadar hayal!

14 Nisan 2011 Perşembe

Kaybedenler Kulübü Vs Tutunamayanlar Kulübü

Kaybedenler kulübünün üyleri 1970’lerde doğmuşlardır, tutunamayanlar kulübünün üyeleriyse 1980’lerde.

Kk üyelerinin hayatı tek kişilik, tek perdelik, monoloğa dayalı bir tiyatroyken Tk üyelerinin hayatı renkli kostümler içinde bilumum hayvanatla çevrilmiş (maymun, fil, kaplan...) sahnede, düşmeni bekleyen seyirciye nazire yaparmışcasına ip üstünde yürüdüğün bir cambazlık şovu.

Kk üyeleri toplum kuralları dışında, kendi adetleriyle yaşarken Tk üyeleri toplum kuralları tarafından pasifize edilmişlerdir.

Kk üyeleri sanat ve müzik gibi alanlarda kendi işlerini kurmuşken Tk üyeleri saldırgan, öğütücü şirketlerde kurumsal, anonim özneler olarak çalışırlar.

Kk üyeleri yaratıcılıklarını iş yaşamında da kullanmaya çalışırken Tk üyeleri yaratıcılıklarını sadece mastürbasyon yaparken  kullanırlar.

Kk üyeleri  güzelmiş çirkinmiş farketmeden herkesle sevişirken Tk üyeleri güzelmiş çirkinmiş çok iyi fark edip sadece çirkin kızlarla sevişebilirler. Bunun sonucunda da ufak, tatlı depresyonlarda yüzerler.

Kk üyeleri seksin bizatihi kendisinden, sürecinden zevk alırken Tk üyeleri seks öncesi ve sonrası muhabetten zevk alırlar.

Kk üyeleri mesleklerinde  bir anlam yaratmaya çalışırken Tk üyeleri ister istemez anlamsızlık yaratırlar.

Kk üyeleri kendilerinden başka hiçbir şeyi önemsemezken Tk üyeleri kendilerinden başka her şeyi önemserler.

Kk üyeleri sistem hakkında hiç düşünmezken Tk üyeleri sistemi iyice inceler, eleştirir ve buna rağmen  girdabında boğulurlar.

Kk üyeleri maddiyata önem vermezken Tk üyeleri önem verip vermediklerini bilemeden sadece uzaktan seyrederler.

Kk üyeleri mümkün olduğunca az çalışıp kendilerine yetecek parayı kazanırken Tk üyeleri çok çalışır, didinir ve hiçbir şeye yetmeyecek  meblağlar kazanırlar.

Kk üyeleri girişimcidir, karar verir ve uygularlar. Tk üyeleriyse neye, nasıl ve hangi koşullar altına girişeceğine karar veremediği için donar,  vakit kaybeder ve geç kalır, en sonunda da  “bunu ben düşünmüştüm” derler.

Kk üyeleri yaşadıkları sefil hayatın farkına varamazken Tk üyeleri içinde bulundukları sefillik için binbir farklı tanımlama ve betimleme yaparlar. Her tanım ve betimlemeyle de sefillik deliğinin iyice dibine  inerler.

Kk üyeleri ilişkinin sorumluluğunu taşımak istemezken Tk üyeleri ilişki devam ediyorsa sorumluluk tasması, ilişki bitmişse sorumluluk damgası taşırlar.

Kk üyeleri “her bitiş bir başlangıçtır” gibi bilmiş, basma kalıp cümlelere inanmazken Tk üyeleri “her başlangıç bir bitiştir” gibi acınası cümlelere inanılmasını sağlarlar.

Kk üyelerinin rüyaları yoktur. Tk üyelerininse renkli neonlarla aydınlatılmış rüya görünümlü kabusları vardır.

Hiç yorum yok: