Ne kadar gerçek o kadar hayal!

9 Temmuz 2012 Pazartesi

The Amazing Spider-Man

2002'nin üzerinden çok geçmeden yeni bir Örümcek Adam lansmanı var karşımızda. Aradaki süre bu kadar kısa olunca da iki filmin karşılaştırılması kaçınılmaz bir durum. 


Örümcek, daha derinlikli bir aile hikayesini arkasına alarak yola çıkıyor. Bu, orjinal hikayeye göre önemli bir değişiklik olsa da yeterli olduğunu söylemek zor. Kısaca şunu söyleyebilirim: The Amazing Spider-Man bir fikir filmi değil! Klasik hikayenin dinamiklerini değiştirmiyor.


Yönetmen koltuğunda 500 Days of Summer'dan Marc Webb var. Andrew Garfield ise yeni Örümcek Adam.




The Amazing Spider-Man'in 2002 versiyonundan çok ilerde olduğunu söyleyemem fakat filmler arasındaki en temel fark kast: Andrew Garfield, Emma Stone ve Rhys Ifans'lı kadro; Tobey Maguire, Kirsten Dunst ve Willem Dafoe'ye göre daha parlak ve daha etkili olmuş.

Neredeyse bütün Örümcek Adam hikayelerinde olduğu gibi yer yer romantik komedi esintili bir aksiyon var karşımızda. Gerek Andrew Garfield'ın sempatikliği gerekse de Marc Webb'in tecrübesiyle bu romantik komedi esintisi güzel bir hava yaratıyor film için fakat aksiyon sahneleri doyurucu değil. Senaryo içindeki dinamikler de pek uyumlu değil. Mesela, Gwen Stacy ve Peter Parker ilişkisi fazla hızlı gelişiyor. Bunun gibi daha pek çok eksik var hikayede.

Sonuç olarak izlerken keyifli ama arkasında tortu bırakmayan bir yapım The Amazing Spider-Man. Devam filmleri ile daha etkili bir hale gelebilir mi? Göreceğiz.


Hiç yorum yok: