Ne kadar gerçek o kadar hayal!

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Thor

Yine bir süper kahraman, 150 milyon dolar bütçe, yönetmen koltuğunda İrlandalı Shakaspeare üstadı Kenneth Branagh, senaryonun çıkış noktasıysa " Git! Adam ol, insan ol! " klişesi. 10 üstünden maksimum 7.5 alabilecek bir film Thor.


Filmin mucizesi de burada ortaya çıkıyor. Yetersiz hikaye, son derece dengeli kurulmuş: Baba ve iki kardeşin ilişkileriyle Thor'un Dünya'ya alışma süreci filmin ana iskeletini oluşturuyor.


Asgard'ın etkileyici görselliği ve sağlam aksiyon sahneleriyle başlayan film, Thor'un Dünya'ya gelmesiyle biraz yavaşlayıp daha komik bir hal alıyor. Neredeyse bütün oyunculardan tam verim alınmış bir film Thor: Anthony Hopkins ve Tom Hiddleston Asgard'da, Natalie Portman ve Stellan Skarsgard Dünya'da zayıf hikayeyi yontarak seyirci için cazip hale getiriyorlar.

Filmin alametifarikası, karakterler arasında sağlam bir dramatik yapı kurup fazla dağılmadan minimal kalabilmesinde. 

En büyük eksik ise Thor'un arkadaşları, ekibi. Filmin akışı içinde hiçbir rolleri yok. Neden varlar? Bunun cevabı filmde yok.

Sonuç olarak içinde hiçbir yenilik olmamasına rağmen standart yapısıyla maksimum eğlence sunan bir film Thor. Aksiyon, güzel görsel efektler, iyi oyunculuk...  Vakit geçirmek için ideal.



Hiç yorum yok: