Ne kadar gerçek o kadar hayal!

15 Ocak 2013 Salı

Take Shelter

Eksikleri tamamlamaya devam ediyorum. Geçen sene pek çok festivalde gösterilmiş ve hatırı sayılır ödüller kazanmış bir film Take Shelter. Hikaye şu: Çalışkan ama dar gelirli sayılacak çekirdek ailemiz var. Çalışkan baba, özverili anne ve duyma problemi olan çocuk... Bir gece aniden baba anormaller rüyalar ve hayaller görmeye başlıyor bir fırtınaya dair. Şizofreni mi acaba? Gerisi ailenin yaşadıkları...


Basit ama iyi işlenmiş bir senaryo var. Kimi zaman geren sahneler, kimi zaman duygusallık... Michael Shannon fark yaratan bir performans ortaya koymuş. Dün en iyi kadın oyuncu ödülünü Zero Dark Thirty ile kazanan Jessica Chastain ile iyi bir ikili olmuşlar. 


Bu tip filmleri sevmemin nedeni sinemanın o kadar da karmaşık bir şey olmadığını göstermesi. Ne anlatacağını ve nasıl anlatacağını iyi düşünür ve tasarlar isen çok kompleks hikayelere gerek olmadığının kanıtı gibi. Karakterler arasındaki dinamikler güzel ayarlanmış. Finale yaklaştıkça ne olacağını hep ailenin üzerinden düşünüyoruz. Bu da gerçekten çok iyi bir yönlendirme olmuş.

Yönetmen Jeff Nichols takibi hakkediyor. 


Hiç yorum yok: