Ne kadar gerçek o kadar hayal!

6 Mayıs 2012 Pazar

The Avengers

Bu kadar süper kahraman bu kadar yıldız... The Avengers akıllıca idare edilmiş bir film olarak çıkıyor karşımıza.


Büyü, teknoloji kırması bir güç kullanan uzaylılar Dünyayı işgal etmeye kalkarsa ne olur? Rahat olun, The Avengers kendi iç sorunlarını hallettikten sonra bizi koruyacaktır.


Soğukkanlı yönetici Nick Fury, mücadeleye hazır asker Captain America, şov adamı Iron Man, insan olmayı tercih etmiş yarı Tanrı Thor ve alayına isyan Hulk.... Bu grubun yanına SHIELD ajanları Black Widow ve Hawkeye da eklenince kadro tamamlanmış oluyor.

The Avengers başından sonuna eğlenceli ve aksiyon dolu bir yapım. Joss Whedon'un işi güzel bir şekilde kotardığını belirtmek lazım. Genelde böyle projelerde ister istemez tek karakter daha baskın hale gelebilir. Joss Whedon bunu çok akıllı bir şekilde çözmüş :Bütün bu önemli karakterler senaryoya incelikli bir şekilde yerleştirilmiş ve aralarındaki doğru dinamiklerle hepsi hikaye için vazgeçilmez olmuş. Tam zamanında ve tam noktasına denk gelen espriler, görkemli aksiyon sahneleri... Şölen niteliğinde bir film çıkarmış.


Filmin en büyük artısı tartışılmaz bir şekilde Hulk! Joss Whedon, Mark Ruffalo ile yeni bir Hulk lansmanını kaçınılmaz hale getirmiş. Daha önce iki defa tutmayan Hulk neden bu sefer bu kadar görkemli olmuş sorusunun cevabı ise şu: Joss Whedon Hulk'un gücünün hakkını vermiş. Bir nevi kontrolsüz güç, güç değildir sorunsalı olan Hulk ile standart düşmanları karşı karşıya getiremezsiniz ve bu fikir  Iron Man ile Loki'nin konuşmasında net bir şekilde ortaya konuluyor. Benim ordum var sözüne bizde de Hulk var cevabı gücün boyutunu gösterme açısından çok önemli.


Bu tip filmlerde aşk kaçınılmazdır, neredeyse ya da biz öyle sanıyorduk. Joss Whedon, hikaye yaratma tecrübesini burada da göstermiş ve karşımıza aşk ve ilişki kırıntıları olan bir senaryo ortaya koymuş. Çok doğru bir tercih, bu sayede hikaye dağılmamış.

Filmin en temel eksiği bence Loki. Biraz daha üstüne gidilebilirmiş, daha net çizgilerle çizilebilirmiş bence. Sonuçta Loki çizgi roman evreninin en özellikli kötülerinden biri olmasının yanında günümüz yaşamına da çok iyi uyum sağlayabilecek bir yapıya sahip. Loki'nin içinde kesinlikle bir Joker potansiyeli var.


The Avengers " blockbuster " olmanın bütün özelliklerini ve hatta fazlasını gösteren bir yapım.

1 yorum:

Cem dedi ki...

Uzun zamandir ilk defa bi filmde uyuyasim geldi. Sanirim artik boyle filmleri izlemek benden gecmis.