Ne kadar gerçek o kadar hayal!

25 Kasım 2011 Cuma

Prometheus'dan ilk görüntüler

Ridley Scott, James Cameron, David Fincher ve Jean Pierre Jeunet, bu dört önemli yönetmen Alien serisini efsaneleştirdi. 

Ridley Scott'ın ilk yaratığı, bir uzay gemisinde Ripley ve seyirci ile köşe kapmaca oynuyordu. Bu ilk film korku, gerilim türünün bütün özelliklerini taşıyordu.

Yaratık, James Cameron'ın yönetimine geçince üredi. İkinci filmde karşımızda bir sürü yaratık ve bir tabur askerle tam bir savaş, çatışma ve aksiyon vardı.

90'lı yılların yaramaz yönetmeni David Fincher, Alien serisine psikolojik bir boyut ekleyerek son derece karanlık olan üçüncü filmi, stüdyo ile papaz olmasına rağmen istediği gibi bitirdi ve üçlemeyi sonlandırdı.

Ama hala para eden Yaratık bitirilemez, öldürülmezdi. Sonuç olarak Jean Pierre Jeunet tarafından yeniden diriltilen yaratık, evvelki üç filmin bir karışımı gibiydi. Biraz korku, biraz aksiyon ve biraz karanlık...

Şimdi efsane, Ridley Scott yönetiminde başa dönüyor ve Yaratığın kökenlerini anlatacak. İşte yeni Alien filmi Prometheus'dan ilk görüntüler...

Not: Kısa bir zaman dilimi içinde dört filmi inceleyen bir yazı yazmayı umuyorum.


Hiç yorum yok: